Psykoterapeut Gentofte - gruppe-, familie- og individuel terapi

Mit navn er Shila Søholt og jeg er uddannet psykoterapeut MPF og kan hjælpe dig med de psykiske og personlige problematikker du går og kæmper med. Jeg har klinik få minutters kørsel fra Gentofte.

Psykoterapeut i Gentofte med over 18 års erfaring

Jeg har altid elsket, at arbejde med mennesker og se den proces jeg kan facilitere og være med til at udvikle sammen med den enkelte klient eller familie, i et tillidsfuldt samarbejde.

Mine 18 års erfaring indenfor det socialpædagogiske special område, både som pædagog, familieplejekonsulent, familiebehandler og psykoterapeut har giver mig meget erfaring og viden der gør at jeg kan hjælpe bredt med psykiske og personlige problematikker.

Jeg tilbyder ungeterapi og familieterapi i Gentofte

Mit speciale er hos unge og familier, hvor mange unge i alderen 18 til 30 år der har det svært, kommer til mig. De kommer med problematikker omkring angst, stress lavt selvværd, vredesproblematikker, selvskade, spiseforstyrrelse, familiære problematikker, tidlige svigt og traumer. 

De fleste klienter går hos mig i et års tid med forskellige tidsintervaller, der kunne starte med 1 ugentligt gang og ende med hver 4-6 uge. Andre går i årevis. 

Jeg har også mange familier, hvortil temaerne ofte er et højt konflikt niveau, udadreagerende adfærd, selvskade, skilsmisser, udfordringer grundet diagnoser m.fl.

Kæmper du også? 

Så er du ikke alene. Masser af mennesker går hver dag rundt og kæmper med indre problematikker.

Uanset hvad du kæmper med, kan det være ekstremt udmattende og frustrerende og du bruger nok mere energi end, hvad der er hensigtsmæssigt. Det er en ond spiral, der kan være svær, at stoppe selv.

Jeg kan hjælpe dig med min baggrund som psykoterapeut MPF, ungeterapeut og underviser.

 

Hvorfor terapi?

Terapi er en støtte til, at mærke efter og opdage, hvad der er svært og hvorfor, samt finde en vej tilbage til behag, ro og overskud.

 Terapien kan løsne op for dine uhensigtsmæssige strategier, så du kan arbejde med det der er “under”.

Uanset grundende til din frustration og problematik, så findes der en vej til mere ro og overskud, som jeg kan hjælpe dig til som psykoterapeut

Hvad kan jeg hjælpe med som psykoterapeut?

Herunder kan du se hvilke psykiske og personlige problematikker jeg kan hjælpe dig med at tage hånd om. Du kan læse mere om alle de psykiske udfordringer jeg kan hjælpe dig med som psykoterapeut her.

Angst terapi Shila Søholt

Angst terapi

Stress terapi

Stress terapi

Vrede terapi Shila Søholt

Vrede terapi

Lavt selvværd terapi ved Shila Søholt

Selvværd terapi

Traume terapi

Traume terapi

Hvad mine klienter i Gentofte siger om mig som psykoterapeut?

Se udvalgte psykoterapeut anmeldelser af mig fra tidligere og nuværende klienter i Gentofte.

Jeg har gået hos Shila i cirka et år. Terapien har hjulpet mig til, at opdage mine uhensigtsmæssige strategier i det sociale samspil, især i forhold til det modsatte køn. Jeg har nu fået nogle redskaber, så ikke de strategier spænder ben for mit videre sociale liv.

Kan varmt anbefale Shila.

Ina, 52 år

Det har været så godt at gå hos Shila.

Jeg havde mange vredesudbrud før og havde svært ved at styre mit temperament, det går meget bedre nu.

Tanja, 19 år

Jeg har været så glad for, at komme hos Shila. Hun har hjulpet mig med, at mærke hvad jeg føler og ikke lade mig grænseoverskride hele tiden i forskellige sociale relationer. Jeg har nu fået en stemme – min egen.

Jeg kan godt anbefale et forløb hos Shila.

Tine, 24 år

Lad mig hjælpe dig

Det kan være svært, at tage første skridt og bede om hjælp.
Men det er det skridt, der er allervigtigst.

Når du går i individuel terapi i Gentofte hos mig

Møder jeg dig, hvor du er i livet med respekt og omsorg for dine tanker og følelser. Intet er forkert og vi tager udgangspunkt i dig og i dit tempo.

Jeg tror på, at krop, tanker og følelser hænger uløseligt sammen. Derfor inddrager jeg kroppen, når vi taler om dine tanker og følelser. Det kan fx være ved, at du italesætter hvordan kroppen føles når vi taler om særlige temaer eller ved, at vi sammen laver en åndedræts øvelse. Jeg er desuden uddannet åndedrætsterapeut og laver mange terapier og foredrag, hvor åndedrættet hjælper til, at forløse fx angst og stress problematikker.

Jeg finder det meget brugbart, at blande det kognitive med det kropslige, da det er meget forløsende og jeg har haft stor succes med det, især når jeg arbejder med fx traumer, angst og stress som ofte mærkes i kroppen først. Det giver derfor mening, at have kroppen med og lære at forstå, samt reagerer hensigtsmæssigt på det “den fortæller os”.

Klik her og se priser

Temaer jeg ofte arbejder med:

 • Stress 
 • Angst 
 • Vrede
 • Selvskade
 • Spiseforstyrelser
 • Skam 
 • Lavt selvværd
 • Tankemylder
 • Søvnproblematikker
 • Omsorgssvigt
 • Traumer
 • Familieterapi 
 • Søskende konflikter
 • Terapi til forældre med børn og unge med adfærdsvanskeligheder/diagnoser mfl.

Mine uddannelser

2019 Psykoterapeut (MPF)

2016 Kandidat i pædagogisk sociologi

2008 Proffesionsbachelor i pædagogik ( Pædagog)

2004 – Grund uddannelse i pædagogik ( PGU)

Min arbejdserfaring

Selvstændig psykoterapeut siden 2019

Familieplejekonsulent – 4 år.

Pædagogisk koordinator – Ungdomsfængsel og særforanstaltninger i 5 år.

Pædagog – Observations- og Behandlingshjem i 5 år.

Mine kurser

2021 2-dages kursus i tilknytningsteori og tilknytningsmønster v/ Inge holm

2021 6 mdr. Kursus “Tillid og det dobbelte blik” V/Hanne Warming 

2020 Traume Recovery kursus V/ Henrik Prien fra TUBA 

2018 Kursus i forråelse V/Dorthe Birkemose 

Psykoterapi i min klinik nær Gentofte

Jeg har et stort, lyst og hyggeligt kliniklokale i et mindre klinikfællesskab, beligende i en stor erhvervsvilla i Virum.

Jeg er meget optaget af, hvordan krop og hjerne hænger sammen 

– Og hvor stor betydning det har, at mærke sin krop og reagerer hensigtsmæssigt på sine følelser.

Jeg oplever hvor mange, der lider under manglende kontakt eller forståelse ind i de kropslige tilstande og hvor meget det kan påvirke sindet, selvværdet og ens indre ro.  Manglende kontakt kan mærkes på mange måder, nogen mærker det som tomhed, uro, smerter i fx maven, hovedpine, tankemylder, angst , stress, vrede, eller afmagt.

Kroppen reagerer ganske simpelt, hvis ikke der er “hul” igennem til kroppens signaler og følelserne.

Det kan være svært at vide, hvornår og hvordan man skal reagerer, når man mærker “noget” i kroppen. Det kan jeg hjælpe med, at forstå og  hjælpe til at lære, at reagere hensigtsmæssig på. 

 

Jeg arbejder ud fra den neuroaffektive udviklingsteori.

– I korte træk, har teorien fokus på nervesystemerne og det hele menneske; hjerne og kroppen i ét. 

Svigt, traumer og ubehagelige oplevelser sidder i kroppen, oftes uden vi er opmærksomme på det og ved, at få kroppens “sprog” mere på banen og derved opnå en større kropsforståelse,  giver det os mulighed for, at forbinde de forskellige lag inden i os og på den måde, komme dybere i det terapeutiske arbejde og forløse fx gamle traumer.

Derfor giver det mening, at have fokus på kroppen såvel som på det kognitive. Det betyder, at man i terapien hos mig, også bliver opmærksom på sin krop. Man kan blive bedt om, at reflekterer over, hvordan kroppen mærkes, er der fx reaktioner og hvordan føles de, eller hvorfor er der reaktion.Det har for alle mine klienter været en effektiv måde, at komme sig selv og problematikkerne nærmere. 

Jeg tilbyder også familieterapi & gruppeterapi i Gentofte

Se under terapi formerne, for mere information herom, eller skriv til mig.